De standaard in touch displays                       Direct contact? Bel 040 280 85 00  gb  de

Home - Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Algemeen

Kunnen vingerafdrukken op het scherm storing veroorzaken

Nee, vingerafdrukken en vuil hebben geen invloed op het juist functioneren van de Focus Touch monitor. Wij adviseren wel om geregeld het scherm te reinigen met de speciale reinigingsspray.

Wat is de resolutie van een Focus Touch monitor

Alle Focus Touch monitoren zijn Full HD en werken op een maximale resolutie van 1920×1080 pixels. Afhankelijk van de videokaart in uw PC / Laptop zijn andere resoluties mogelijk.

Waar wordt de Focus Touch display voor gebruikt

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden voor gebruik van Focus Touch monitoren: onderwijs, POS advertising, corporate conference room of board room, openbaar vervoer, elektronische menukaart, beurzen of beursverhuur, electronic/dynamic digital display, advertising in winkelcentra, enz.

Wat is het verschil tussen een Focus Touch monitor en een TV

Er zijn veel verschillen te noemen, zoals touchbediening, resolutie, display mode, video source input mode, totaalbeeld enz. Maar het grootste verschil is wel de beeldgenerator. De touch monitor heeft soms een ingebouwde computer (IPC) of zelfs een media speler, maar geen TV tuner.

Welke voordelen heeft een Focus scherm t.o.v. digitale borden

Enkele voordelen van het Focus Touch scherm: Meerdere personen kunnen tegelijkertijd werken op het scherm. Gehard glas betekent nauwelijks onderhoud. ‘Solid state’ techniek biedt een zeer lange levensverwachting. Geen draaiende / bewegende delen in het apparaat. Lage onderhoudskosten, verwachte levensduur van 70.000 uur. Software onafhankelijk. Geen hinder van projectie voor gebruiker. Geen schaduwwerking op het scherm. Geen hinder van lichtinval. Eenvoudige installatie. Zeer ruime kijkhoek.

Installatie

De PC heeft 4gb intern geheugen, maar ik zie 3,7 gb

Dit komt omdat er een 32-bits besturingssysteem op de PC-module staat. Om volledig gebruik te kunnen maken van de volle 4 GB heb je een 64-bits besturingssysteem nodig. 32-bits is max. 3,72 GB of iets minder.

Waar moet ik op letten bij het installeren van de driver

Belangrijk is dat de USB kabel niet aangesloten zit tijdens het installeren van de Focus Touch driver. Vergeet na installatie van de driver niet uw computer opnieuw op te starten.

Wanneer moet de Focus Touch display worden gekalibreerd

De Focus Touch monitor moet alleen gekalibreerd worden na het installeren van de driver, of nadat de resolutie van de monitor is gewijzigd.

Wat zijn HDMI en DVI aansluitingen

We hebben voor u een handig Informatieblad AV-aansluitingen waarop kort de belangrijkste verschillen worden uitgelegd van de aansluitingen:

  • VGA
  • DVI
  • HMDI
  • Display Port

Natuurlijk is op internet nog veel meer informatie voorhanden. Heeft u toch nog vragen, informeer dan bij onze afdeling Support via e-mail.

 

Probleem/oplossing

De display heeft een dood segment

Dit kan komen doordat er wat stof / vuil op de lens is gekomen waardoor deze de beweging minder nauwkeurig vastlegt. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door het stof uit de camerahoek te blazen.

De touch bediening werkt niet, maar ik heb wel beeld

Controleer of de USB kabel aangesloten is, zowel in de PC / Laptop als in de Focus Touch monitor. Controleer de manier waarop de USB kabel is aangesloten; door middel van een USB repeater, niet met een USB verlengkabel.

Service

Wat is de standaard garantie op Focus Touch dispays

Registratie van uw Focus Touch P10 display geeft recht op 1 jaar extra garantie, dus 3 jaar totaal. Tevens blijft u zo op de hoogte van het laatste productnieuws.

Heb ik ook garantie op de software

De garantie en support voor de PC heeft betrekking op hardware. Software support is beperkt tot de drivers voor de meest gebruikte besturingssystemen. Drivers dienen in elke kamer op de C:\ schijf geïnstalleerd te zijn. Een beheerder met de juiste inloggegevens moet te allen tijde aanwezig zijn tijdens de montage of service. Focus Touch ondersteunt geen support voor netwerk- en beheerdersproblemen. Uw netwerkbeheerder is hier verantwoordelijk voor.

Wat moet ik doen bij een probleem met mijn Focus Touch monitor

U kunt contact opnemen met uw Focus Touch dealer als u een probleem heeft met uw Focus Touch monitor. Zij kunnen u helpen of adviseren met stappen die u moet nemen om het probleem te verhelpen (afhankelijk van het probleem).